O NAMA - Apartman A38, Kopaonik  • Odmor na Kopaoniku - Lux Apartman A38
  • Smeštaj na Kopaoniku - Lux Apartman A38 Kraljevi Čardaci
  • Odmor na Kopaoniku - Lux Apartman A38 Kraljevi Čardaci
  • Lux Apartman A38 Kraljevi Čardaci SPA

Luksuzan apartman A38 u Kraljevim Cardacima nudi udobno mesto za odmor

Kapacitet apartmana: Maksimum 4 osobe
Koncept prostora: Kuhinja, dnevna soba i spavaca soba
Rezervacija apartmana: contact@a38kopaonik.com +381 65 3865065

Sadrzaj Apartmana A38:

Dnevna soba sa krevetom na razvlačenje za dve osobe, spavaća soba sa francuskim ležajem, kupatilo (tuš, fen)
Kompletno opremljena kuhinja, električni šporet, frižider, mikrotalasna, Mašina za kafu, posuđe, pribor za jelo
Trpezarijski sto, LCD TV u dnevnoj sobi, bežični internet (Wi-Fi)

Lokacija Apartmana

Lux apartman A38 se nalazi u apartmanima hotelskog kompleksa "Kraljevi Čardaci Spa" na magistralnom putu Koaponik - Raška, u vikend naselju, 5 km od centra Kopaonika, a 3 km od najbližeg ski lifta, na 1.350 m nadmorske visine.

Hotelski kompleks "Kraljevi Čardaci SPA" su proglašeni za velnes hotel godine za 2012.
Svi fanovi velnes i spa turizma su pozvani da rezervišu apartman A38 i vide kvalitet lux apartmana A38 kao i samog kompleksa.

Kompleks "Kraljevi Čardaci SPA" je izgrađen u 2009 - 2011 godine i garantuje udobnost i moderan sadržaj.
SPA & WELLNESS centar na 900m2 (hotel je u toploj vezi sa SPA), zatvoreni bazen sa đakuzijem dimenzija 14x6 metara, Otvoreni bazen veličine 10x5 metara
Konferencijska sala sa 180 sedišta, sala za rad u grupama - ukupno 4 (za 10-25 ljudi), Restoran (pansion /la carte) sa baštom,
Pab (u pripremi) , Pool Bar , Fitnes centar (uskoro), stoni tenis, Bežični internet (Wi-Fi) širom kompleksa
Igraonica sa nege deteta, Ski - Mini autobusa (prevoz do skijališta / centra Kopaonika i nazad), ski servis, parking, rent sanke i ATV
Recepcija 24/7, Teniski teren (uskoro) ,košarkaški teren (uskoro), igralište za decu (od leta 2012)


Odmor na Kopaoniku - Lux Apartman A38 Kraljevi Čardaci
Smeštaj na Kopaoniku - Lux Apartman A38 Kraljevi Čardaci SPA

Ski Centar Kopaonik

Kopaonik je najveći skijaški centar u Srbiji.
Udaljenost: Beograd - Kopaonik ...... 290km Novi Sad - Kopaonik ...... 370km , Niš - Kopaonik ...... 118km
Osobine ski centara: Visina: 1.770m Najviši vrh: 2.017m , Ukupno dužina: 50.000m, Ukupan kapacitet žičara: 30.000 skijaša na sat
Broj ski liftova i žičara: 23, Broj beba liftova: 2, Broj lakih staza: 15, Broj srednjih staza: 9 , Broj teških staze: 7
Maksimalna razlika u visini: 512m, Najduža staza: 3.500m Dužina noćne staze: 450m, Nordijske staze: 18km

Kopaonik nudi brojne mogućnosti za aktivan letnji odmor:
Pešačke ture, planinski biciklizam (mogućnost iznajmljivanja bicikli), Paraglajding škola, škola jahanja, vožnje Kvadricikla


Prirodne Karakteristike Kopaonika

Kopaonik, najveća planina Centralne Srbije pruža se razgranatim grebenom u dužini od 82 kilometra, pravcem od podbrđa iznad Kosovske Mitrovice, na severozapad preko niza vrhova viših od 1600 metara, do najvišeg dela masiva tzv. Ravnog Kopaonika sa vrhovima: Gobelja (1934 m), Karaman Vučak (1936 m), Suvo Rudište (1976 m) i Pančicev vrh (2017 m).
Severna granica masiva odvojena je od masiva planine Željin Jošaničkom rekom i Kozničkom rekom.
Sa zapadne strane duž celog grebena Kopaonika duboko je usečena dolina reke Ibar.
Istočna strana omeđena je dolinom reke Rasine i Toplice.
Obrisi reljefa Visokog Kopaonika stvoreni su kroz geološko vreme od pre 70 miliona godina kada su starije sedimentne stene zahvaćene snažnim tektonskim pokretima i isprobijane vulkanskom aktivnošcu sa utiskivanjem i izlivanjem magmatskih stenskih kompleksa.
Zbog toga Kopaonik karakteriše raznovrsna geološka građa sa stenama različitog nastanka i starosti (graniti, serpentiniti, škriljci, mermeri, andeziti, krečnjaci). Kasniji procesi erozije i spiranja kroz protekle milenijume stvorili su današnje oblike reljefa Kopaonika.
Klima Kopaonika obeležena je sa blizu 200 sunčanih dana godišnje zbog čega sa pravom nosi naziv "planina sunca". Južni položaj masiva, zaravnjenost i otvorenost terena sprečava dugotrajno zadržavanje oblačnosti nad planinom. Hladni i teži vazduh kreće se okolnim dolinama i kotlinama tako da zimske temperature nisu mnogo niske.
Kopaonik ima subalpsku klimu. Srednja godišnja temperatura Ravnog Kopaonika je 3,7°C.
Snegovi padaju krajem novembra i traju do meseca maja, prosečno 159 dana godišnje. Padavine su u proseku veće od 1000 mm godišnje.
Rudna bogatstva podarila su ime Kopaoniku, gde se odvajkada kopala ruda.
Vulkanska aktivnost i proboji vrelih mineralnih rastopa izazvali su promene na okolnim starijim stenama usled visokih temperatura i snažnih pritisaka. Tako je nastala "Kopaonička rudna oblast" sa velikim brojem rudnika od najstarijih vremena.
Pored već poznatih ruda metala gvožđa, olova i cinka, u nedrima Kopaonika ima i retkih metala srebra i zlata i retkih minerala: volastonita, fluorita, azbesta i drugih.
Termomineralni izvori - banje javljaju se u širem i neposrednom podgorju Kopaonika. Pored poznatih lečilišta Vrnjačke Banje, Mataruške Banje, Sijarinske Banje u području Kopaonika nalaze se izvori Jošaničke Banje (t° 78°C), Lukovska Banja (t° 36°-56°C) i Kuršumlijska Banja (38° -57°C).
Pored termalnih voda na Kopaoniku se nalaze hladne lako mineralizovane vode. To su pre svega blago radioaktivni izvori Krčmar vode i Marine vode na visinama od 1700 -1950 m.


Ski Mapa Kopaonika
Leto na Kopaoniku Planinski biciklizam

Nacionalni Park Kopaonik

Nacionalni park je osnovan i proglašen 1981. godine, na površini od 11.800 ha, sa zaštitnom zonom od 19.985 ha. Pod posebnom zaštitom je 698 ha rezervata. Park obuhvata najviše delove planine.
Osnovu parka čini visoko-planinski, relativno zaravnjeni predeo srednje nadmorske visine oko 1700 m. Najniža tačka je na oko 640 mnv. Najveća tačka je Pančićev vrh (2017 m).
Prema zakonima Republike Srbije o zaštiti prirode, na području Nacionalnog parka Kopaonik izdvojen je niz objekata prirode, prirodnih i stvorenih vrednosti koji su svrstani prema različitim stepenima zaštite.


Prirodni Rezervati Nacionalnog Parka

Kozje stene - Sa reliktnim zajednicama smrče, jele i vresa i većim brojem reliktnih vrsta i vegetacije stena.
Vučak - obuhvata jedinstvenu zajednicu jele i smrče (prisutne samo još na Zlataru), kao i dve zajednice smrče, jele i bukve.
Mrkonja - obuhvata zajednicu bukve i jele sačuvane strukture u uslovima degradiranog tla.
Jankova bara - najveća tresava na Kopaoniku, sa većim brojem tresavskih zajednica kao i specifićnih zajednica smrče, jele, crnog i belog bora.
Gobelja - rezervat predstavnika planinskih, klimaregionih zajednica i osobenih zajednica ostenjaka sa staništima izrazito retkih i ugroženih vrsta.
Barska reka - obuhvata za nauku značajne šumske zajednice bukve, jele i smrče reliktnog karaktera.
Samokovska reka - obuhvata izuzetno interesantne i raznovrsne zajednice smrče sa mahovinom, kiselicom, bekicom i dr., kao i vegetaciju tresava.
Metođe - sa šest fitocenološki različitih smrčevih i bukovih zajednica i nizom drugih retkih i reliktnih biljnih vrsta.
Jelak - sa interesantnim bukovo jelovim ekosistemom u okviru koga se javlja značajna i retka vrsta tise.
Suvo Rudište - izraziti predstavnik visokoplaninskog predela na gornjoj granici šumske vegetacije sa klimaregionalnim zajednicama borovnice, niske kleke i subalpske smrče, kao i zajednicama tipca i metličaste vlasuhe.
Duboka - u opštini Brus - obuhvata delove reliktne zajednice bukve sa šašikom, kao i zajednicu bukve sa crnim grabom (jedina ovakva zajednica na Kopaoniku).
Jelovarnik - hidrološki i geomorfološki spomenik, vodopad sa tri kaskade ukupne vi-sine 70m, okružen zajednicom bukve, jele i smrče.
Bele stene (Žljeb) - geološki spomenik, istaknuti stenski masiv krečnjaka, u predelu gornje granice šumske vegetacije sa zajednicama borovnice, niske kleke i subalpske smrče.


Mapa nacionalnog parka Kopaonik
Nacionalni park Kopaonik